EXPLOREAZA SCRIPTUM

Despre noi

Toti doresc sa ajunga pe piata intre cei mai buni. Energiile implicate in acest sens sunt uriase. Produsele care apar sunt tot mai diverse, iar competitia este tot mai acerba.
Ce face ca Scriptum sa merite timpul si atentia ta?
Sa fie oare calitatea produselor? Da, si asta.
Sa fie promptitudinea sau experienta? Da, dar piata e plina de firme cu standarde ridicate...
Asadar, ce se afla in centrul activitatii noastre? Credinta este raspunsul la aceasta intrebare! Credinta manifestata prin dragoste si incredere este acel ceva ce ne diferentiaza. Alegand Scriptum alegi profesionalism, calitate si promptitudine, dar, in primul, rand o relatie bazata pe incredere.


Incepand din martie 2001, Editura Scriptum®, marca inregistrata, face eforturi ca cititorii sa beneficieze de cele mai bune carti, rasplatind pe deplin efortul de a citi. Astfel, alegem cu cea mai mare grija cartile pe care le publicam sau le promovam. Le propunem cititorilor carti interesante, indraznete, incomode, cu un grad ridicat de spiritualitate crestina. Titlurile noastre ies din spatiul confortabil al ghetoului crestin evanghelic si se adreseaza cu preponderenta publicului larg.
Astfel, Editura Scriptum (www.scriptum.ro) publica mereu titluri noi ale celor mai buni autori, recunoscuti si recomandati la nivel international , incercand sa pastreze in stoc aproape toate titlurile publicate pana acum. Calitatea muncii cu textul precum si calitatea tiparului si a efectelor tipografice este cu mult peste medie.


Libraria Scriptum a aparut pentru prima data in zona online la scurta vreme dupa lansarea editurii Scriptum, astfel ca din 2002 ofera servicii prompte si de calitate, investind mereu sume insemnate pentru a oferi cele mai moderne si deseori unice facilitati in domeniu. Am facut mereu pionierat in a implementa cele mai noi tehnologii si a gasi cele mai facile modalitati de a oferi carti in zona on-line, si asta deoarece in Romania 60% din judetele tarii nu au nici macar o librarie crestina evanghelica in judet, iar celelalte au de cele mai multe ori doar o librarie in resedinta de judet. Din acest motiv am cautat posibilitati de a evita taxele postate, astfel ca tu sa poti comanda in voie tot ce doresti, indiferent unde te-ai afla.

O vreme am facut distributie de literatura crestina doar in sistem engros sau online, insa la 5 decembrie 2008, am sarbatorit deschiderea primei Librarii Scriptum la Oradea, in dorinta de a implementa toata informatia adunata prin participarea constanta la cele mai importante evenimente internationale de carte cum ar fi targuri, traininguri etc. cu scopul de a fi un model pentru celelate librarii cu tema evanghelica din Romania.
In martie 2013 am deschis cea de a doua librarie din grupul de Librarii Scriptum, de data asta la Cluj. A fost o experienta placuta si interesanta, de care ne-am bucurat o perioada si pe care ne dorim sa o continuam. Din pacate, din motive independente de vointa noastra, am fost nevoiti sa eliberam spatiul pe care l-am detinut in chirie, iar in acest moment ne aflam in cautarea unui spatiu potrivit, care sa ne permita reluarea activitatii in Cluj.


Din 2002 am inceput sa importam si sa distribuim pentru prima data in librariile din tara si cadouri diverse, potrivite a fi prezentate in librarii. Ulterior acest concept a fost preluat si de alte firme laice sau crestine din tara, insa Scriptum a ramas principalul importator de cadouri cu tematica crestina oferite prin librarii. La acest moment, gasesti aceste produse in Librariile Scriptum, in librariile crestine din tara si in sectiunea de cadouri de pe site-ul nostru.

Revista Lydia (www.lydia.ro), revista pentru femei, este un proiect de suflet al Editurii Scriptum. Primul numar al revistei Lydia a fost publicat in iunie 1992. Revista apare de doua ori pe an, de Paste si de Craciun, intr-un tiraj intre 6.000 si 10.000 de exemplare, fiind produsa la cel mai inalt standard de calitate atat din punct de vedere al continutului, cat si al tiparului. Revista Lydia este prima in topul celor mai citite reviste crestine de acest gen si se adreseaza tuturor femeilor – desi nu in exclusivitate – atat de limba romana, cat si de limba maghiara. Revista de nisa promoveaza subiecte din cele mai diverse, familie, viata crestina, sanatate, retete culinare, sugestii vestimentare sau de design interior si exterior etc., adaugand la continutul editorial si articole ale cititoarelor sale.

In timp am preluat și distributia exclusiva a cartilor Editurii Reformatio iar in 2012, am preluat distributia exclusiva a Editurii Lumina Lumii (www.luminalumii.ro), moment care a insemnat și începutul unui parteneriat pe diverse proiecte, cum ar fi literatura pentru copii si Revista Felinarul copiilor (www.felinarul.ro).

Cu siguranta Editura Scriptum nu ar insemna nimic fara tine, cititorul, care sa apreciezi publicatiile noastre, sa le cumperi, sa le citesti, sa le prezinti si altora sau sa le oferi cadou. Multumim ca ne esti alaturi si ne sprijini existenta cumparand din libraria noastra virtuala.
Daca ai ceva sa ne spui, te asteptam in librarii , pe blog, pe pagina de Facebook, Instagram sau la info@scriptum.ro.Olimpiu Filip
director general