Termeni și condiții


Conditii generale
Scriptum este denumirea comerciala, marca inregistrata, a S.C. Policontact S.R.L., persoana juridica romana, avand sediul in Oradea, str. Simion Barnutiu nr. 2, avand numar de ordine la Registrul COmertului J05/1842/1995, cod unic de inregistrare fiscala RO7990320.
Site-ul scriptum.ro prezintă produsele Librariei Scriptum și administrează serviciile puse la dispoziția utilizatorilor. Utilizarea prezentului site echivalează cu acceptarea acestor Termeni și condiții practicate de Libraria Scriptum.
Libraria Scriptum depune toate eforturile pentru a se asigura că informația publicată pe acest site este corectă. Cu toate acestea, Libraria Scriptum nu își asumă nicio responsabilitate pentru corectitudinea informației, pentru conținutul acesteia sau pentru anumite diferente aparute intre pozele de produs si realitate. Utilizatorii care se bazează pe această informație își asumă toate riscurile în această privință.
Vanzator este Libraria Scriptum.
Cumparator poate fi poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 14 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont in site si efectueaza o comanda.

Drepturi de autor
Libraria Scriptum deține drepturi de proprietate asupra conținutului serviciilor și produselor puse la dispoziția utilizatorilor prin intermediul site-ului. Reproducerea fără acordul Editurii a conținutului site-ului (imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, programe, precum și orice alte date) parțial sau integral este considerată infracțiune și pedepsită conform legislației în vigoare. Toate drepturile sunt rezervate. Conținutul site-ului este apărat de legea română și convențiile internaționale pentru protecția drepturilor de autor. Informațiile despre cărți, autori și prețuri sunt prezentate sub rezerva erorilor de culegere și, de asemenea, nu se poate garanta disponibilitatea permanentă în stoc a tuturor cărților ori produselor afișate.

Drepturi de marcă
Denumirea Scriptum este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din 2007. Libraria Scriptum și orice software folosit în legătură cu serviciile sale conțin informații confidențiale, protejate de dreptul de proprietate și legile privind dreptul de proprietate intelectuală, industrială și alte legi aplicabile domeniului. Orice conținut din cadrul bannerelor publicitare sau alte informații disponibile prin intermediul site-ului sunt protejate de drepturi de autor, de mărci comerciale sau de servicii, patente sau alte drepturi de proprietate sau legi. În cadrul site-ului nu ai permisiunea să modifici, închiriezi, cedezi, împrumuți, vinzi, distribui sau să creezi materiale derivate bazate pe serviciile sau pe programele folosite, doar dacă nu este stipulat altfel, în mod expres, de Libraria Scriptum sau de autorii acestora.

Practici generale privind serviciile site-ului
Libraria Scriptum poate stabili un set de practici generale și limitări privind folosirea serviciilor. Accesarea contului este considerată autentificarea realizată cu succes, folosind numele de cont și parolă.
În timpul utilizării site-ului și a serviciilor sale, în calitate de utilizator te angajezi să respecți legile în vigoare și să nu desfășori activități de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol buna funcționare a site-ului, a serverului, securitatea informațiilor etc.; te angajezi să nu modifici, copiezi, distribui, transmiți, afișezi, publici, reproduci, creezi produse derivate sau să vinzi orice fel de informații sau servicii obținute prin intermediul site-ului; te angajezi să suporți orice costuri adiționale legate de utilizarea site-ului – cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice și de servicii Internet.
Utilizarea serviciilor site-ului care îți dau posibilitatea să publici opinii personale (comentarii, bloguri etc., în măsura în care acestea sunt active) implică din partea ta angajamentul de a folosi un limbaj civilizat și de a rămâne în limitele subiectului abordat (o carte, un autor etc.). Este de la sine înțeles că aprecierile rasiste,  xenofobe, jignirile la adresa altor cititori, obscenitățile ș.a.m.d. sunt interzise și atrag în mod automat nepublicarea textului în cauză. Accepți, de asemenea, că publicarea comentariilor tale nu este instantanee, ci ulterioară unei proceduri de aprobare.

Modificări ale serviciului
Site-ul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment, sau la un anume interval de timp, sau să întrerupă temporar ori permanent serviciile puse la dispoziție (în totalitate sau numai în parte) cu sau fără o notificare prealabilă. Site-ul nu este răspunzător față de tine sau orice terță persoană sau instituție pentru orice modificare, suspendare sau întrerupere a serviciilor disponibile.
Încetarea colaborării
Libraria nu va fi răspunzătoare față de tine sau orice terță parte în orice mod, pentru interzicerea și/sau ștergerea contului și a accesului la serviciile puse la dispoziție. Site-ul își rezervă dreptul verificării la înregistrare a conturilor și își rezervă dreptul (nu și obligația) pentru sine și pentru orice persoană desemnată de Libraria Scriptum, de a refuza sau șterge, după cum crede de cuviință, orice cont disponibil prin intermediul său. Libraria Scriptum are dreptul de a șterge orice cont care violează Termenii și condițiile sau este în alt mod incompatibil cu scopul acestui site.

Publicitate și promoții
Libraria Scriptum poate rula campanii publicitare pe site. Odată cu crearea contului, accepți că site-ul are dreptul de a rula astfel de campanii publicitare. Tipul, modul și mărimea spațiului alocat pentru publicitate de către site pot fi schimbate de către Libraria Scriptum la orice moment cu sau fără notificarea prealabilă a utilizatorilor. De asemenea, accepti implicit faptul ca Libraria Scriptum poate sa iti trimita corespondenta prin email referitor la produse vizualizate, care te-ar putea interesa, care au legatura cu produse comandate si lista poate continua, sau sa iti solicite recenzii sau comentarii la produse cumparate, precum si sa te atentioneze de oferte speciale, reduceri de preturi, sau sa iti aminteasca de cos abandonat, wishlist, revenire in site etc.
Atenție! Promoțiile făcute de www.scriptum.ro nu se cumulează între ele, reducerea cea mai mare primează! Codurile promoționale pot fi folosite exclusiv în momentul plasării comenzii, dupa regulile prezentate. Codurile promoționale nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea comenzii după ce această a fost plasată.

Garanții
Libraria Scriptum garantează expedierea produselor comandate în perfectă stare, ambalate corespunzător pentru a nu fi deteriorate în timpul transportului. Dacă, în mod excepțional, descoperi produse cu defecte de fabricație sau alte produse decât cele comandate, Libraria Scriptum va înlocui gratuit produsele necorespunzătoare. Libraria Scriptum nu-și asumă răspunderea pentru deteriorări ale produselor cauzate de evenimente independente de vanzator: transport în condiții improprii, manipulare defectuoasă, inundații, incendii, acte de vandalism etc. In acel caz, clientul trebuie sa faca sesizare scrisa si sa ceara despagubiri catre firma de curierat, in momentul receptiei coletului.


Linkuri
Site-ul poate furniza, sau terțe părți pot furniza legături (linkuri) către alte site-uri sau alte resurse. Deoarece site-ul nu are control asupra acestor site-uri sau resurse, Libraria Scriptum nu este responsabilă și nu garantează disponibilitatea acestora. De asemenea, Libraria Scriptum nu este responsabilă pentru niciun conținut, publicitate, produse sau alte materiale disponibile pe aceste site-uri sau resurse.
Mai mult, Libraria Scriptum nu va fi responsabilă sau pasibilă de a plăți despăgubiri, direct sau indirect, pentru orice pagubă sau pierdere cauzată sau presupusă a fi fost cauzată de/sau în legătură cu folosirea sau încrederea în informațiile furnizate de un asemenea conținut, bunuri sau servicii disponibile pe/sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau resurse.
Libraria Scriptum nu își asumă responsabilitatea pentru securitatea site-ului sau a liniei folosite de tine pentru comunicare. Libraria Scriptum nu poate fi făcută responsabilă pentru nicio pagubă adusă echipamentului tău, cauzată de vizitarea sau afișarea site-ului sau de descărcarea oricărei informații, incluzând text, imagini sau fișiere de pe acesta. Este necesar acordul nostru pentru a lega acest Site cu alte site-uri. Libraria nu-și asumă responsabilitatea pentru site-urile neagreate cu care acesta ar putea fi legat și nici pentru materialele postate pe acest site de către alte persoane decât cele autorizate.

Limitarea responsabilității
Site-ul nu va fi răspunzător pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat, la pagube pentru pierderi de profit, posibilități de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar dacă Libraria Scriptum a fost înainte informată de posibilitatea apariției unor asemenea pierderi), rezultând din: (1) utilizarea sau imposibilitatea utilizării serviciilor; (2) acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor dumneavoastră; (3) declarații sau acțiuni ale oricărei terțe părți asupra serviciilor site-ului; sau (4) orice altă problemă legată de serviciile site-ului.

Imaginile de produs sunt orientative, fara pretentia de a reprezenta cu exactitate absoluta detalii sau nunate. Pot exista diferente de detalii sau nuante intre produsul real si imaginile afisate.

In cazul in care dintr-o eroare unele produse au afisat pret gresit, Libraria Scriptum nu este obligata sa vanda produsul la pretul afisat eronat si are dreptul de a comunica clientului acest lucru inainte de procesarea comenzii, iar clientul poate decide daca pastreaza sau nu acel produs in comanda la pretul corectat.
Orice încălcare a acestor Termeni și condiții te rugăm să ni le aduci la cunoștință la următoarea adresă: info@scriptum.ro.
Orice conflict apărut între Libraria Scriptum și clienții noștri se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă. Dacă acest lucru nu e posibil, se vor aplică prevederile legale din domeniu.