Comentariu exegetic al Noului Testament - Iacov

Autor
Craig L. Blomberg
105,00 RON
Monedă
niciunul

Acest comentariu exegetic este un instrument util in pregatirea unei serii de mesaje din aceasta epistola, oarecum controversat si contestata, dar care are un pronuntat caracter practic. De o lungime potrivita, insotit doar de informatiile necesare, este o continuare a seriei de comentarii exegetice de la Zondervan.

Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 105 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

  • Cand treceti prin felurite incercari, sa le priviti cu toata bucuria.
  • Credinta fara fapte este moarta.
  • Sa nu fitimultiinvatatori, caci stiti ca veti primi o judecata mai aspra.
  • Suflete adultere! Nu stiti ca prietenia cu lumea este vrajmasie cu Dumnezeu?
  • Ascultati acum, voi, bogatilor! Plangeti si tanguiti-va din pricina nenorocirilor care se vor abate peste voi!
  • Rugaciunea cu credinta il va mantui pe cel bolnav.

Sunt doar cateva subiecte de predica din Epistola lui Iacov. Acest comentariu exegetic este un instrument util in pregatirea unei serii de mesaje din aceasta epistola, oarecum controversat si contestata, dar care are un pronuntat caracter practic. De o lungime potrivita, insotit doar de informatiile necesare, este o continuare a seriei de comentarii exegetice de la Zondervan.

Aceasta epistola este probabil primul document din Noul Testament si prima scriere crestina de orice fel din toate pe care le cunoastem. Iacov, fratele (vitreg) al Domnului Isus si prezbiterul principal din Ierusalim in prima generatie a crestinismului (sau cel putin intre 44‒62 d.Hr.), scrie unui grup de congregatii formate majoritar din crestini evrei, probabil la jumatatea sau sfarsitul anilor 40, din Siria sau din apropierea ei. Nu avem informatii cu privire la unde se afla Iacov in acel timp, dar Ierusalimul este locul cel mai probabil. Astfel, epistola lui Iacov este, alaturi de primele capitole din Fapte, un martor canonic unic si direct cu privire la crestinismul evreiesc timpuriu. Pe scurt, acestea sunt radacinile noastre!

Putem spunem ca credinta in actiune, mai ales in actiune sociala, ramane centrala pentru acest autor. Asemenea profetilor din Vechiul Testament si asemenea lui Isus, Iacov nu vede nicio tensiune (de fapt vede o legatura stransa) intre ortodoxie si ortopraxie — credinta corecta si comportamentul corect. O relatie personala cu Isus si cautarea dreptatii sociale nu creeaza intelegeri concurente ale crestinismului, desi istoria bisericii s-a straduit sa arate aceste tensiuni. Amandoua raman absolut necesare pentru evanghelie.

Epistola are trei teme principale, pe care le repeta: bogatie si saracie, incercari si ispite si intelepciune si vorbire. Apoi Iacov mai discuta despre rugaciune, credinta si fapte, Lege si Cuvant, Dumnezeu, cristologie, escatologie si alte teme.

Despre autori

Craig L. Blomberg este un savant american al Noului Testament. In prezent, este profesor emerit de Noul Testament la Seminarul Denver din Colorado, unde este din 1986. Domeniul sau de expertiza academica este Noul Testament. Acestea includ pilde, miracole, Isus istoric, Luca-Fapte, Ioan, 1 Corinteni, Iacov, credibilitatea istorica a Scripturii, administratia financiara, rolurile de gen, miscarea Sfintilor din Zilele din Urma, hermeneutica, teologia Noului Testament si metoda exegetica.
Este casatorit cu Frances Fulling Blomberg si are doua fiice, Elizabeth Little si Rachel Blomberg.

Mariam Kamell Kovalishyn este profesor asociat de Noul Testament la Regent College. A publicat mai multe carti si articole in reviste teologice. Locuieste in Vancouver cu sotul ei, Val, si cu fiii lor, Petre si Timothy.

Mai multe informații
Editura Noua Speranta
Data aparitiei 31.12.2021
Numar de pagini 300
Tip coperta Cartonat
Autor Craig L. Blomberg
Dimensiune [mm] 175 x 245
Limba romana
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol