Galateni

20,00 RON
Monedă
niciunul

Comentariu explicativ asupra epistolei lui Pavel catre Galateni, din Noul Testament

Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Comentariu explicativ asupra epistolei lui Pavel catre Galateni, din Noul Testament

Controversacare a dus la scrierea Epistolei catre Galateni nu s-a stins de-a lungul istoriei. Mai mult, miscarea mesianica dintre evrei, cu discursurile ei tot mai atractiv prezentate pe canalele mass-media, a reaprins aceasta controversa, iar influentele ei se simt tulburator de mult in mediul evanghelic. Pare sa fie vorba despre o ispititoare "chemare a sirenelor" de a ne ]ntoarce la Legea lui Moise. Decalogul este mreaja in care sunt prinsi multi dintre noi. Daca raspundem afirmativ la intrebarea privind valabilitatea Legii morale, este greu sa mai scapam din plasa care ni s-a intins. In acest context, urmatoarea intrebare nu se va lasa prea mult asteptata: Cum ramane atunci cu porunca pazirii Sabatului?

Nu este si ea unda din cele zece porunci? Pazirii Sabatului ii vor urma sarbatorile iudaice, regulile alimentare, ciucurii de la vesminte etc. Daca privim atent toate aceste lucruri, observam ca o prima problema a ambelor parti este neintelegerea relatiei dintre Vechiul si Noul Legamant sau dintre Lege si Hristos, lucru pe care apostolul Pavel il dezbate in Galateni 3:19-25. "Legea" - afirma apostolul, facand referire prin acest termen la intregul legamant, deci inclusiv la Legea morala sau la Decalog - "ne-a fost un indrumator spre Hristos, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta. Dupa ce a venit credinta, nu mai suntem sub indrumatorul acesta (3:24-25). In capitolul 5, el subliniaza implicatiile neintelegerii si nerespectarii acestui adevar: "Voi, care vreti sa fiti socotiti neprihaniti prin Lege, v-ati despartit de Hristos, ati cazut din har (5:4)."

Asadar, este evident ca nu putem trai deodata in ambele legaminte. Dar nici optiunea intoarcerii sub juridisctia Vechiului Legamant nu ramane in picioare. Acesta, fiind expirat, a fost inlocuit cu Noul Legamant, ratificat prin moartea Intrupatului Fiu al lui Dumnezeu, a Domnului Isus Hristos. "Ramaneti dar tari" - ne spune Pavel - "si nu va plecati iarasi sub jugul robiei" (Gal. 5:1).

Mai multe informații
ISBN 9789735319700
Editura Istoria Binecuvantarii
Data aparitiei 23.05.2021
Numar de pagini 223
Tip coperta Paperback
Autor Beniamin Faragau
Dimensiune [mm] 165 x 235
Limba romana
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol

TE-AR PUTEA INTERESA SI...