Pe urmele tatalui - o poveste de iubire

Autor
Mireille Abramovici
29,00 RON
Monedă
niciunul

Mireille Abramovici porneste pe urmele tatalui sau, arestat la Nisa cu zece zile inainte de nasterea ei si deportat in mai 1944, alaturi de alte sute de evrei. In speranta de a-i salva, simbolic, viata, totul, chiar si cel mai vag indiciu, ii este de folos. 

Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

„Pentru mine, scrisul nu e un medicament, ci o victorie impotriva raului. M-am straduit sa inlocuiesc prin cuvinte ceea ce e de nenumit. Am taria sa privesc in urma. Azi, cand sunt mai in varsta decat tatal meu la acea vreme, il privesc asa cum isi priveste o sora fratele mai mic, sau cum isi priveste o mama fiul. Amestec generatiile, rastorn cronologia. Din nevoia mea de revelatii, mi se pare ca fila timpului e ingusta si c-o pot strabate fara sovaire.“ (Mireille ABRAMOVICI)

Mireille Abramovici porneste pe urmele tatalui sau, arestat la Nisa cu zece zile inainte de nasterea ei si deportat in mai 1944, alaturi de alte sute de evrei. In speranta de a-i salva, simbolic, viata, totul, chiar si cel mai vag indiciu, ii este de folos. Scrisori, fotografii si acte din arhiva mamei, drumuri in Romania, Franta si Germania, vizite la rude si la cunoscuti de-ai parintilor ei, obiecte ramase amintire din povestea lor de dragoste, vise si intuitii umplu incetul cu incetul spatiile albe din portretul tatalui si intregesc o poveste coplesitoare.

DESPRE MIREILLE ABRAMOVICI

MIREILLE ABRAMOVICI s-a nascut in anul 1944 la Nisa, in zona libera, unde se refugiasera parintii ei. Mama, Sylvia Wisner, s-a nascut la Bucuresti intr-o familie instarita de evrei (tatal ei, bunicul lui Mireille, donase comunitatii israelite din Bucuresti cimitirul Filantropia), dar a emigrat la Paris pentru a scapa de antisemitismul tot mai violent din Romania anilor ’30 si pentru a studia medicina la Sorbona. Tatal, Isaac Abramovici, un talentat violonist, s-a nascut la Pitesti si a emigrat la randu-i in Franta, luptand apoi in Legiunea Straina in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cu zece zile inainte de nasterea lui Mireille a fost arestat si deportat. Mireille nu avea sa-si cunoasca niciodata tatal. Are o sora mai mare, Claude, si o sora geamana, Anne-Marie Madeleine. De la varsta de cinci ani a locuit la Paris. A facut o cariera in cinematografie, in montajul de film, precum si ca realizatoare de documentare si ca profesor. In aceasta carte, ca si in filmul documentar Dor de tine (2001), a incercat sa-si recupereze originile romanesti si sa reconstituie povestea de dragoste dintre parintii sai, spulberata de razboi. S-a stins din viata in anul 2016.

Mai multe informații
ISBN 9789735055110
Editura Humanitas
Data aparitiei 20.07.2021
Numar de pagini 208
Tip coperta Paperback
Autor Mireille Abramovici
Dimensiune [mm] 130 x 200
Limba romana
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol

CUMPARAT DESEORI IMPREUNA CU..