Biblia zilnica in ordine cronologica

Biblia zilnica in ordine cronologica

Scriptum are bucuria sa-ti ofere in premiera in limba romana Biblia zilnica in ordine cronologica

Acum, ai posibilitatea sa citesti intreaga relatare a evenimentelor biblice in ordinea in care acestea s-au petrecut.

Daca doresti sa urmezi un program zilnic de citire a Scripturii, ­Biblia zilnica a fost impartita in 365 de sectiuni usor de parcurs.

Biblia zilnica are marime medie si este disponibila in doua variante de coperte distincte: una in nuante de verde masliniu, cu un design cu accente feminine, si cealalta in tonuri de maro, cu un design mai pronuntat masculin. Fiecare exemplar al acestei editii este protejat de o supracoperta din carton si folie de plastic. 

Detalii produs: 

  • Textul biblic NTR prezentat in succesiune cronologica;
  • coperta din PU;
  • margini aurii
  • doua semne de carte (in nuante de verde si maro)
  • culoare pagina: alba
  • scris mare
  • dimensiuni coperta: 148 x 210 mm

Biblia zilnica in ordine cronologica va deveni cea de-a doua Biblie a ta si fidela ta tovarasa de lectura in anii urmatori. Oferindu-ti o mai buna intelegere a contextului si o mai mare pasiune pentru citirea revelatiei lui Dumnezeu, lecturarea Bibliei va fi pentru tine o experienta personala invioratoare. In acest sens, fie ca Dumnezeu sa binecuvanteze din belsug viata si partasia ta cu El prin Cuvantul Sau.

Este o alta traducere a Bibliei?

Biblia zilnica cronologica NU este o traducere noua si nici o parafrazare a textului original. Textul de baza este preluat in intregime din Scriptura, versiunea Noua Traducere Romaneasca. 
     Rearanjarea textului biblic in ordine cronologica nu isi propune sa inlocuiasca versiunea clasica a Bibliei. Consideram insa ca aceasta versiune a textului Scripturii in ordine cronologica este un instrument util si eficient pentru cititorii Bibliei care doresc sa inteleaga modul in care diverse parti ale Bibliei se intersecteaza, precum si fluxul cronologic al evenimentelor si al naratiunilor. 
     Despartirea capitolelor si uneori chiar a versetelor si aranjarea lor diferit de contextul original constituie o adevarata provocare. Bunaoara, ce ar trebui facut cu propozitiile care se termina fara semne de punctuatie specifice sau care incep fara un inceput „corect”? Sau ce facem in situatiile in care ghilimele unui pasaj nu se inchid?
     Din cauza acestor inadvertente care sunt inerente la rearanjarea unui text atat de lung si complex, echipa editoriala a ales sa lase aceste neconcordante, in speranta ca, dincolo de ele, vei intelege dorinta noastra de a fi cat mai fideli textului original si ca aceste chestiuni nu-ti vor distrage atentia de la textul Scripturii.
     Pe masura ce, zi de zi, vei parcurge Cuvantul lui Dumnezeu sub aceasta prezentare unica, in ordine cronologica a evenimentelor, vei incepe sa apreciezi planul lui Dumnezeu pentru viata ta mai mult ca niciodata. Citirea  Bibliei va deveni o experienta proaspata, imbietoare si transformatoare.

 

Ce presupune aranjarea textului în ordine cronologica?

  • Prezentari tematice unice

Pe masura ce vei citi, vei descoperi diferente interesante intre Biblia standard si ­Biblia zilnica cronologica.

    Pentru prima data vei regasi toate legile lui Moise adunate intr-o prezentare unitara, structurata pe subiecte. Vei privi probabil cu alti ochi istoria lui Israel, odata ce vei avea ocazia sa vezi legile ceremoniale, legile referitoare la dieta si sanatate si diversele legi civile si penale adunate la un loc. Te vei bucura si de Psalmi, mai mult decat oricand, acum ca ii vei gasi grupati tematic: psalmi de framantari ale sufletului, psalmi de bucurie si lauda sau psalmi mesianici; si inca o caracteristica unica a Bibliei zilnice: aranjarea tematica a Proverbelor si a Eclesiastului, care te va ajuta sa descoperi noi perspective pentru viata ta.
Pentru toti cei care s-au intrebat vreodata unde se incadreaza scrierile profetice in istoria poporului Israel, ­BIBLIA ­ZILNICA va rezolva aceasta dilema. Odata inlaturat praful de pe scrierile acestor mari oameni ai lui Dumnezeu, te vei regasi tocmai in pragul prezentei lui Dumnezeu. Predicile lor impotriva materialismului, nedreptatii si ipocriziei religioase sunt rostite in auzul unui popor muribund si ne cheama pe fiecare dintre noi sa ne dedicam si mai mult lui Dumnezeu.

 

  • Armonia evangheliilor

     S-au facut multe incercari de armonizare a celor patru evanghelii sau de prezentare a lor in coloane paralele pentru a inlesni comparatia. ­BIBLIA ­ZILNICA iti pune la dispozitie, pentru prima oara, o prezentare complet integrata a vietii lui Cristos in ordine cronologica. Vei ajunge sa-L cunosti pe Isus indeaproape, cum probabil n-ai mai avut ocazia pana acum! Iar epistolele lui Pavel abunda in semnificatii noi, atunci cand le citesti in contextul cartii Faptele apostolilor, in care sunt asezate. Nicio alta Biblie nu organizeaza textul biblic atat de bine, incat sa-l reanime cu atata usurinta pentru tine.
    Biblia zilnica cronologica a fost impartita in 365 de sectiuni usor de citit. In functie de continutul lor logic, lecturile vor varia in lungime intr-o oarecare masura. In medie, insa, fiecare sectiune destinata lecturii unei zile ocupa mai putin de cinci pagini.

 

  • Naratiunea descriptiva te calauzeste fara intreruperi prin Scriptura

Comentariul bine documentat si profund este prezentat intr-un chenar separat, dar este scris in armonie cu textul, devenind parte integranta din naratiune. In general, naratiunea este scrisa la timpul prezent, pentru a accentua sentimentul de implicare personala a cititorului in viata celor care au cautat sa-L cunoasca pe Dumnezeu.
    Pe tot parcursul prezentarii Scripturii, capitolele si versetele sunt specificate imediat dupa titlurile de sectiune, in paranteze drepte. Referintele scrise cu litere ingrosate indica pasajele care se gasesc efectiv in text, iar cele cu litere standard indica pasajele paralele, care sunt duplicate ale textului prezentat. Acolo unde textul repetitiv este amestecat, fiecare notiune biblica este pastrata in cel putin unul dintre pasajele prezentate efectiv. Mai mult, prin folosirea abrevierilor corespunzatoare cartilor, textul insusi va preciza ce carte este prezentata la un moment dat. Acolo unde versetele sunt rearanjate in ordine cronologica, punctuatia si formatul apartinand versiunii Noua Traducere Romaneasca nu au fost modificate.