CEXEL - Leviticul

Autor
Gordon J. Wenham
75,00 RON
Monedă
niciunul

•SUBIECT: Exegeza cartii Leviticul din Pentateuh. Gordon J. Wenham - profesor de Vechiul Testament la Universitatea Queen din Belfast, Marea Britanie. B.A., Universitatea Cambridge; M.A., Universitatea Cambridge; Ph.D., King's College, London University.

Considerat un expert in problemele Pentateuhului, Wenham este autorul a numeroase articole si lucrari de specialitate despre Vechiul Testament, inclusiv a unor comentarii la Genesa, Numeri si Levitic


Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
SKU
1206
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 75 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

•AUTOR:

 Gordon J. Wenham - profesor de Vechiul Testament la Universitatea Queen din Belfast, Marea Britanie. B.A., Universitatea Cambridge; M.A., Universitatea Cambridge; Ph.D., King's College, London University. Considerat un expert in problemele Pentateuhului, Wenham este autorul a numeroase articole si lucrari de specialitate despre Vechiul Testament, inclusiv a unor comentarii la Genesa, Numeri si Levitic

•SUBIECT: Exegeza cartii Leviticul din Pentateuh.

•REZUMAT:

Leviticul era in perioada vetero-testamentala o carte esentiala pentru orice evreu. Un adevarat manual pentru preoti, el contine si numeroase legi si invataturi pentru evreul de rind, de la aducerea jertfelor, la reglementari sociale. Leviticul era totodata explicitarea chemarii la sfintenie pe care un Dumnezeu sfint o adreseaza poporului pe care l-a rascumparat ca sa fie al Sau.

Cu toate ca jertfele din Levitic si-au gasit toata implinirea in Hristos, pe care L-au prefigurat si a carui moarte, deci, aveau menirea de a o creiona, Leviticul a devenit pentru crestini un exemplu curent de carte dificil de citit de la un capat la altul si, cu atit mai mult, de inteles. Gordon Wenham, expert in problemele Pentateuhului si autorul mai multor comentarii pe cartile lui Moise, reuseste magistral in acest comentariu din seria CEXEL - Comentariile exegetice LOGOS sa dea viata cartii, nu doar clarificind pasaje cunoscute prin dificultatea lor, dar mai ales subliniind relevanta poruncilor si instructiunilor continute in ea pentru credinciosul vetero-testamental si pentru doctrina nou-testamentala.

Comentariul este o dovada elocventa a frumusetii si atractivitatii unei carti biblice - aparent dificile si plicticoase, daca nu chiar perimate, pentru omul modern - daca exercitiul exegetic este efectuat temeinic, dovedindu-se, in cuvintele lui Fee & Stuart „un adevarat dar pentru Biserica“. Acest lucru explica numeroasele referinte la el intilnite in literatura de specialitate si aprecierea deosebita de care s-a bucurat si se bucura inca in lumea academica.

 

Mai multe informații
ISBN 978-973-9212-67-0
Editura Logos
Data aparitiei 07.09.2010
Numar de pagini 402
Tip coperta hardcover
Autor Gordon J. Wenham
Dimensiune [mm] 165x235
Limba Nu
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol