CEXEL - Leviticul

Descriere

AUTOR: Gordon J. Wenham - profesor de Vechiul Testament la Universitatea Queen din Belfast, Marea Britanie. B.A., Universitatea Cambridge; M.A., Universitatea Cambridge; Ph.D., King's College, London University. Considerat un expert în problemele Pentateuhului, Wenham este autorul a numeroase articole şi lucrări de specialitate despre Vechiul Testament, inclusiv a unor comentarii la Genesa, Numeri şi Levitic


SUBIECT: Exegeza cărţii Leviticul din Pentateuh.


REZUMAT:


Leviticul era în perioada vetero-testamentală o carte esenţială pentru orice evreu. Un adevărat manual pentru preoţi, el contine şi numeroase legi şi învăţături pentru evreul de rînd, de la aducerea jertfelor, la reglementări sociale. Leviticul era totodată explicitarea chemării la sfinţenie pe care un Dumnezeu sfînt o adresează poporului pe care l-a răscumpărat ca să fie al Său.


Cu toate că jertfele din Levitic şi-au găsit toată împlinirea în Hristos, pe care L-au prefigurat şi a cărui moarte, deci, aveau menirea de a o creiona, Leviticul a devenit pentru creştini un exemplu curent de carte dificil de citit de la un capăt la altul şi, cu atît mai mult, de înteles. Gordon Wenham, expert în problemele Pentateuhului şi autorul mai multor comentarii pe cărţile lui Moise, reuşeşte magistral în acest comentariu din seria CEXEL - Comentariile exegetice LOGOS să dea viaţă cărţii, nu doar clarificînd pasaje cunoscute prin dificultatea lor, dar mai ales subliniind relevanţa poruncilor şi instrucţiunilor conţinute în ea pentru credinciosul vetero-testamental şi pentru doctrina nou-testamentală.


Comentariul este o dovadă elocventă a frumuseţii şi atractivităţii unei cărţi biblice - aparent dificile şi plicticoase, dacă nu chiar perimate, pentru omul modern - dacă exerciţiul exegetic este efectuat temeinic, dovedindu-se, în cuvintele lui Fee & Stuart „un adevărat dar pentru Biserică“. Acest lucru explică numeroasele referinţe la el întîlnite în literatura de specialitate şi aprecierea deosebită de care s-a bucurat şi se bucură încă în lumea academică.

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

CEXEL - Leviticul

CEXEL - Leviticul
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

CEXEL - Leviticul

SUBIECT: Exegeza cărţii Leviticul din Pentateuh. Gordon J. Wenham - profesor de Vechiul Testament la Universitatea Queen din Belfast, Marea Britanie. B.A., Universitatea Cambridge; M.A., Universitatea Cambridge; Ph.D., King's College, London University. Considerat un expert în problemele Pentateuhului, Wenham este autorul a numeroase articole şi lucrări de specialitate despre Vechiul Testament, inclusiv a unor comentarii la Genesa, Numeri şi Levitic.

Pret: 75,00 Lei

Special Price 56,25 Lei

Valabilitate: In stoc

Pret: 75,00 Lei

Special Price 56,25 Lei

Acest produs iti aduce 57 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-973-9212-67-0
Editura:
Logos
Data aparitiei:
Numar de pagini:
402
Tip coperta:
hardcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
165x235
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Nu