O faptura atat de minunata

Descriere

Trilogia Yancey - Brand este o provocare pentru cel care va incerca sa o incadreze in vreuna din categoriile obisnuite de carti dintr-o librarie. Formata din trei volume - "O faptura atat de minunata", "Creati dupa chipul Sau" si "Darul durerii" -, ea isi captiveaza cititorul cu uimitorul cosmos al corpului uman, starnind cu fiecare pagina un sentiment puternic de uluire si de reverenta fata de miracolul sau, mai bine spus, miriadele de miracole, pe care le ascundem in noi. Din aceasta lume fascinanta a reflectiei despre om, cititorul se va trezi transmutat in tainica lume a Trupului Hristos, fiind invitat sa mediteze la congruenta tiparelor pe care Unul si Acelasi Autor le-a inscris si intr-un trup, si in celalalt. Scrise din perspectiva doctorului Brand, imbinate cu talentul indiscutabil al autorului Philip Yancey, cele trei carti ne invita la o incursiune fascinanta, care imbina uimirea medicului in fata miracolului corpului uman, experienta misionarului in zone insolite ale lumii, intamplarile inedite din copilaria sau viata de misionar in India si situatiile limita din salile de operatie din Marea Britanie, India sau Statele Unite - toate acestea intretesute cu surprinzatoarele reflectii ale crestinului devotat sau pertinentele observatii ale omului modern.

"O faptura atat de minunata" abordeaza tainele corpului uman dintr-o perspectiva care incearca sa ramana mai mult la nivelul celulei. Cu maiestrie si nedisimulata incantare, autorii ne descifreaza intr-un limbaj accesibil oricui, deloc greoi sau plicticos, uluitoarea lumea a diverselor tipuri de celule din care suntem alcatuiti, a functiilor lor, a conlucrarii dintre ele, a distrugerii, refacerii sau imbolnavirii lor. Anatomia, fiziologia sau chimia organismului uman se imbina maiestrit cu intamplari traite in operatii complicate, in zone de o saracie crunta din India ori intr-o clinica de tratare a leprei din Statele Unite. Ce surprinde insa este ca, dupa fiecare descindere in misterul alcatuirii si functionarii omului, autorii reusesc sa ne deschida o alta lume, in care ne aflam in alt Trup, de alta natura si cu alte dimensiuni. Baleand intre cele doua trupuri, cel uman si cel al lui Hristos, descoperim cu uimire si cu o explicabila satisfactie un design comun, datorat unuia si aceluiasi Creator. Cartea reuseste rara performanta de a fi deopotriva captivanta, fascinanta, instructiva si provocatoare, la finalul ei trezindu-ne ca exclamam: "Ce faptura minunata!"

Philip Yancey, editor colaborator al revistei Christianity Today si autorul multor carti de succes aparute si in limba romana, dintre care amintim "Isus pe care nu L-am cunoscut", "Rugaciunea", "Dezamagit de Dumnezeu", "Cu sufletul ramas In viata", "Tulburatoarele descoperiri ale Harului", "Unde este Dumnezeu cand sufar?" , este considerat unul dintre cei mai buni scriitori crestini in viata.

Dr. Paul Brand (1914-2003), "chirurgul care a indreptat mainile strambe si a descifrat misterul leprei", a fost un chirurg ortoped de renume mondial. Tehnicile sale chirurgicale au devenit standard si sunt acum incluse in manuale de medicina si chirurgie. Dar dr. Brand si-a dedicat viata si activitatea luptei impotriva leprei, devenind misionar in India, unde s-a si nascut, din parinti misionari. Dupa 18 ani de misiune si activitate medicala in India, a mers in Statele Unite, unde si-a continuat activitatea medicala si de cercetare, precum si de misiune in randul celor suferinzi de lepra din lumea intreaga.

CUPRINS

Prefata

CELULELE
1. Membrele
2. Specializare
3. Diversitate
4. Valoare
5. Unitate
6. Slujire
7. Revolta

OASELE
8. O structura
9. Tarie
10. Libertate
11. Crestere
12. Adaptare
13. Pe dinafara

PIELEA
14. Vizibilitate
15. Simtire
16. Complianta
17. Transmitere
18. lubire
19. Confruntare

LOCOMOTIA
20. Miscare
21. Echilibru
22. Disfunctii
23. lerarhie
24. Calauzire
25. O prezenta

Note
Bibliografie

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

O faptura atat de minunata

O faptura atat de minunata
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

O faptura atat de minunata

"O faptura atat de minunata" abordeaza tainele corpului uman dintr-o perspectiva care incearca sa ramana mai mult la nivelul celulei. Cu maiestrie si nedisimulata incantare, autorii ne descifreaza intr-un limbaj accesibil oricui, deloc greoi sau plicticos, uluitoarea lumea a diverselor tipuri de celule din care suntem alcatuiti, a functiilor lor, a conlucrarii dintre ele, a distrugerii, refacerii sau imbolnavirii lor. Anatomia, fiziologia sau chimia organismului uman se imbina maiestrit cu intamplari traite in operatii complicate, in zone de o saracie crunta din India ori intr-o clinica de tratare a leprei din Statele Unite.

50,00 Lei

Valabilitate: Nu se află în stoc

50,00 Lei
ISBN:
978-973-8767-92-X
Editura:
Peregrinul
Data aparitiei:
Numar de pagini:
258
Tip coperta:
hardcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
170 x 235
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Nu