Simplifica: Zece practici pentru detoxificarea sufletului

Descriere

Disponibila in format electronic. Click aici!


Zece practici pentru detoxificarea sufletului


Supraaglomerat. epuizat. coplesit. izolat. neimplinit.


Iti suna cunoscut? Mult prea cunoscut?


 Daca te clatini si esti pe punctul de a te prabusi in prapastia unei vieti aglomerate sau daca incepi sa-ti dai seama ca epuizarea a devenit tot mai virulenta, ar fi potrivite niste schimbari in viata ta. E momentul sa-ti simplifici viata. Viata simplificata insa necesita mai mult decat organizarea dulapurilor si ordinea in sertarul de la birou. Ea necesita detoxificarea sufletului. Nu exista scurtaturi spre viata simplificata. Desprinderea de un program supraincarcat, de reteaua supraaglo­merata a vietii din prezent nu este pentru cineva indecis.


In Simplifica, Bill Hybels identifica principalele probleme care te atrag intr-o traire frenetica (agendele aglomerate, problemele financiare scapate de sub control, fricile adanc inradacinate, relatiile distruse) si te invata sa-ti zidesti viata pe lucrurile care conteaza (familia, prietenii, comunitatea, munca implinitoare si slujirea care maximizeaza darurile pe care Dumnezeu ti le-a dat), pentru a cunoaste bogatia unei vieti simplificate.


 


 Viata ta nu se va simplifica de la sine. Trebuie sa faci pasi concreti. Esti pregatit?


  


Despre autor 


Bill Hybels este pastor fondator si senior al Willow Creek Community Church din South Barrington, Illinois, una dintre cele mai influente biserici din America de Nord. De asemenea, este autorul a peste douazeci de carti de succes.


Hybels este presedintele bordului Willow Creek Association, o orga­nizatie nonprofit care echipeaza si ajuta mai mult de 15.000 de biserici crestine din 90 de denominatii. In fiecare an, organizeaza Summitul Global de Conducere (GLS), cel mai mare eveniment pentru lideri la nivel mondial pentru instruirea a 190.000 de lideri din 105 tari.


El si sotia lui, Lynne, au doi copii adulti si doi nepoti.


Cuprins


Capitolul unu:   De la epuizare la energie
Refa-ti resursele de energie


Capitolul doi:     De la supraaglomerare la organizare
Puterea transformatoare a calendarului


Capitolul trei:    De la coplesire la control deplin
Pastreaza echilibrul financiar


Capitolul patru: De la neliniste la implinire
Imbunatateste sfera muncii tale


Capitolul cinci:   De la rani la sanatate
Fa loc iertarii in viata ta


Capitolul sase:  De la ingrijorare la pace
Invinge-ti temerile


Capitolul sapte:  De la izolare la conectare
Adanceste-ti cercul relational


Capitolul opt: De la deriva la concentrare
Insuseste-ti chemarea lui Dumnezeu


Capitolul noua: De la blocaj la progres  
Intampina anotimpurile noi in viata ta


Capitolul zece:  De la lipsa de semnificatie la multumire
Valoarea extraordinara vietii simplificate


Apendice A:  Cum sa-ti alegi versetul-motto pentru viata
Apendice B:    Versete-motto pentru viata
Multumiri
Despre autor  

Ultimele Recenzii

Calea purificării sufletești
by on
Detoxificarea e la modă. Deși nu chiar la îndemâna oricui pentru că nu-i ieftină, devine parcă o necesitate pe fondul lipsei de educație în ceea ce privește hrana și stilul de viață. După cum știm, este vorba de un act de voință, un fel de încordare lăuntrică și o bătălie cu propriile instincte. Detoxificarea îți supune trupul la un travaliu purificator și poate fi considerată o fel de autoflagelare benefică. Aplicând restricții alimentare severe și respectând regulile impuse de specialist, ajungi în cele din urmă la izbăvire. Răul din trupul tău se epureză și, cu toate că te simți slăbit, ai o energie molipsitoare. Analizele arată impecabil, funcțiile de bază ale organismului sunt tonifiate, mintea îți este energizată. După ce supliciul a luat sfârșit, „pacientul” este redat vieții într-o formă fizică exemplară care seamănă cu o nouă naștere sau, după cum ar spune tinerii, cu o resetare a sistemului de bază. Există însă o singură problemă cu detoxificarea: puțini au puterea s-o facă. Cei mai mulți ne informăm, ne dorim, ne vorbim, ne planificăm și… cam atât.

Dublând această realitate fizică, Bill Hybels – fondator și senior al Willow Creek Community Church, SUA – susține că există inclusiv o intoxicație a sufletului. Că nu doar trupul se îmbibă cu reziduri nesănătoase, ci și sufletul. În fiecare zi, cu cât suntem mai activi și mai inteligenți, se lipesc de noi tot felul de reacții, obiceiuri și idei. Cele mai multe dintre acestea nu sunt sănătoase, pentru că ne deformează din punct de vedere spiritual, făcându-ne apatici și vulnerabili. Epuizarea, supraaglomerarea, copleșirea, neliniștea, rănile, îngrijorarea, izolarea, deriva, blocajul și lipsa de semnificație sunt cele zece toxine care ne invadează sufletul zi de zi. Acestea sunt și subiectele pe care Hybels le abordează în cartea Simplifică. Zece practici pentru detoxificarea sufletului, oferită nouă de Editura Scriptum (Oradea, 2015).

În locul celor enumerate mai sus trebuie să punem valori precum: energie, organizare, control, împlinire, sănătate, pace, conectare, concentrare, chemare divină, progres și mulțumire. Toate acestea sunt leacuri veritabile despre care vorbește Sfânta Scriptură și pe care le revendică în mod necontenit experiența de viață a fiecăruia dintre noi. Creștinul nu este scutit de ispite, iar acestea nu țin întotdeauna de moralitate. Împotriva păcatului știe să lupte un copil al lui Dumnezeu și întotdeauan are garda sus. Mai greu este cu lupta împotriva obiceiurilor greșite, a atitudinilor dubioase și a presiunii exterioare. Societatea nu concură la propășirea noastră pe calea lui Dumnezeu, ci mai degrabă ne împiedică sau ne distrage. Postmodernismul înseamnă, printre altele, fragmentarism. Precum viața umană este narativă, adică e făcută să curgă într-o manieră constantă, viața spirituală e la fel. Însă, pentru a-i asigura fluența, suntem nevoiți să întreținem o continuă igienă a minții și a inimii. Ritmul în care ne purtăm relația cu Dumnezeu și cu semenii este foarte important, pentru că în această cadență ne vom putea bucura pe deplin. Altfel, frustrările ne vor invada într-un mod ireversibil, iar totul va deveni o povară insuportabilă.

Srisă într-un mod plăcut, saturată de exemple și metafore, cartea lui Hybels are o valoare terapeutică. Îți oferă un răgaz pe care-l căutai, dar nu știai de unde să-l apuci. Pe de altă parte, această carte provoacă cititorul. Te scoate la tablă și te prinde cu temele nefăcute. Are capacitatea de a te dojeni fără menajamente, spunându-ți adevărul în față, dar nu te disprețuiește câtuși de puțin. Prin cele expuse, autorul încearcă să te așeze pe cântarul propriei conștiinței de pe care să nu fugi speriat, ci pe care să-ți recunoști eșecurile. Într-o epocă a cărților de autoeducare, aceasta poate fi o recomandare de bun simț. Deși abordează teme uzuale (mundane, aș zice), o face din perspectivă creștină. La fiecare pagină ai senzația că, în treacăt, și tu te-ai gândit la toate acestea; doar că aveai nevoie de cineva să le pună în cuvinte. Și ce bine că cineva a făcut-o. Mai rămâne să citim, să contemplăm și să ne redefinim.

Scrie recenzia ta

Simplifica: Zece practici pentru detoxificarea sufletului

Simplifica: Zece practici pentru detoxificarea sufletului
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Simplifica: Zece practici pentru detoxificarea sufletului

Disponibila in format electronic. Click aici!


zece practici pentru detoxificarea sufletului


 


supraaglomerat. epuizat. coplesit. izolat. neimplinit.
Iti suna cunoscut? Mult prea cunoscut?


 


Daca te clatini si esti pe punctul de a te prabusi in prapastia unei vieti aglomerate sau daca incepi sa-ti dai seama ca epuizarea a devenit tot mai virulenta, ar fi potrivite niste schimbari in viata ta. E momentul sa-ti simplifici viata. Viata simplificata insa necesita mai mult decat organizarea dulapurilor si ordinea in sertarul de la birou. Ea necesita detoxificarea sufletului. Nu exista scurtaturi spre viata simplificata. Desprinderea de un program supraincarcat, de reteaua supraaglo­merata a vietii din prezent nu este pentru cineva indecis.


Viata ta nu se va simplifica de la sine. Trebuie sa faci pasi concreti. Esti pregatit?

33,00 Lei

Valabilitate: In stoc

33,00 Lei

Acest produs iti aduce 33 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-606-8712-13-0
Editura:
Scriptum
Data aparitiei:
Numar de pagini:
334
Tip coperta:
softcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
145X205
Rasfoieste cartea:
Preview
Limba:
Limba Romana