Viata bisericii conform metaforelor pauline

Autor
Ciprian-Flavius Terinte
30,00 RON
Monedă
niciunul

 Concluzia la care ajunge autorul este ca notiunea eclesiologica fundamentala pe care o are in vedere apostolul Pavel, ori de cate ori descrie viata Bisericii prin metafore, este aceea de innoire. Unde este prezenta Biserica trebuie sa se vada neaparat innoirea duhovniceasca, manifestata printr-o diversitate necuprinsa de expresii, deoarece ea este o viata noua si tainica cu Cristos si in Cristos, condusa de Duhul Sfant.

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Profunzimea eclesiologica a discursului paulin se datoreaza tocmai faptului ca el alege, dumnezeieste inspirat, sa descrie Biserica in mod special prin metafore. In demersul sau autorul vorbeste despre radacinile vechi-testamentare ale Bisericii - felul in care a decurs pregatirea eclesiala pana in momentul intruparii Mantuitorului; descrie nasterea Bisericii, mai ales in raport cu intervalul intrupare-inaltare, timp in care a luat fiinta Biserica; prezinta conotatiile termenului ekklesia, fara a omite procesul evolutiv prin care s-a ajuns la ele; clasifica si analizeaza metaforele eclesiologice ale apostolului Pavel in ordinea cronologica a scrierii epistolelor in care se gasesc, cu scopul de a observa, in final, si dezvoltarea gandirii lui Pavel cu privire la Biserica in decursul anilor, in functie de nevoile tot mai complexe ale Bisericii primului secol crestin. Concluzia la care ajunge autorul este ca notiunea eclesiologica fundamentala pe care o are in vedere apostolul Pavel, ori de cate ori descrie viata Bisericii prin metafore, este aceea de innoire. Unde este prezenta Biserica trebuie sa se vada neaparat innoirea duhovniceasca, manifestata printr-o diversitate necuprinsa de expresii, deoarece ea este o viata noua si tainica cu Cristos si in Cristos, condusa de Duhul Sfant.

Ciprian Flavius Terinte este lector universitar doctor la Institutul Teologic Penticostal din municipiul Bucuresti. Este casatorit cu Daniela si au un baiat - losif-Flavius. A absolvit Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti in anul 2001, iar in toamna aceluiasi an a devenit cadru didactic la I.T.P. Bucuresti si membru in colectivul redactional al revistei teologice Pleroma. Este slujitor hirotonit in Biserica Penticostala "Vestea Buna" din Bucuresti, in care lucreaza ca pastor de tineret. In 2009 a obtinut titlul stiintific de doctor in teologie la Facultatea de Teologie"Andrei Saguna" a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu.

Mai multe informații
ISBN 978-973-8983-43-4
Editura Societatea Biblica din Romania
Data aparitiei 4 apr. 2012
Numar de pagini 350
Tip coperta softcover
Autor Ciprian-Flavius Terinte
Dimensiune [mm] 140x210
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol