1. Prezentare Biblia NTR

    La doar cativa ani de la caderea regimului comunist din Romania in urma revolutiei din 1989 International Bible Society (in prezent Biblica) se implica in contextul romanesc si incepe colaborarea cu profesori si studenti de la teologie pastorala din cadrul Institutului Biblic Emanuel din Oradea in vederea realizarii unei noi traduceri a Bibliei in limba romana. Ideea de a oferii bisericilor evanghelice o biblie tradusa direct din limba ebraica si aramaica (Vechiul Testament), respectiv greaca (Noul Testament), A prins contur si s-a concretizat intr-un proiect de anvergura numit Noua Traducere Romaneasca. Nevoia de a avea la dispozitie o traducere noua prezentata intr-un limbaj actual dupa o perioada in care versiunea Cornilescu fusese folosita in mediul neoprotestant timp de aproape un secol s-a resimtit mai ales in randul generatiei tinere care dorinta ajuns sa fie impartasite si sustinuta dreptate generatia celor varstnici. In 1921 Dumitru Cornilescu reusea o traducere care avea sa lase

    Citeste mai mult
  2. De ce Noua Traducere Romaneasca (NTR) a Bibliei?

    Textul Bibliei NTR a trecut prin trei editii „de lucru”, din anul 2007, cand a fost publicata prima oara, mereu revizuite, corectate, imbunatatite si actualizate. Aceasta a patra editie considerata o incununare a efortului de un deceniu si se doreste a fi una longeviva, care sa nu necesite interventii sau amendamente asupra textului biblic. Desi nu inseamna neaparat ca aceasta versiune este deasupra oricarei critici, recomandam cu caldura aceasta versiune de traducere a Bibliei, intr-un limbaj atractiv si actual.

    Citeste mai mult
  3. Biblia NTR text revizuit editia 4, disponibila in 5 modele inedite si 2 marimi, din 25 septembrie

    Suntem bucurosi sa auntam aparitia Bibliei NTR, text revizuit editia a IV-a, in cinci modele ingenioase, in data de 25 septembrie!

    Odata cu lansarea acestei a patra editii, Editura Scriptum vine cu o oferta de 5 modele de coperti, in doua marimi foarte practice (146 X 220 mm si 175 X 250 mm), diverse si unice pe piata romaneasca, fiecare cu o abordare aparte, gandite pentru adolescenti si tineri, pentru femei si pentru barbati.

    Fiecare model are coperta din piele, index de cautare a cartilor Bibliei, margini aurii sau argintii, doua semne de carte tip snur, asortate copertilor, cusaturi duble bicolore si are imprimat logoul NTR.
    Particularitatile fiecarui model aduc insa acel plus de distinctie, eleganta, bun-gust si placerea de a tine in mana Cuvantul lui Dumnezeu, care are aceeasi autoritate dintotdeauna.

    Citeste mai mult