John Lennox - Impresii conferinta

John Lennox - Impresii conferinta

John Lennox, profesor de matematica la Universitatea Oxford, este un vorbitor de renume international pe interfata stiintei, filozofiei si religiei.

In data de 30 octombrie 2019, John Lenoox a sustinut o conferinta la Cluj Napoca, organizata de Edictum Dei, la care Editura Scriptum a luat parte cu un stand de carte. Am fost onorati sa fim in preajma acestui om de mare calibru.

Subiectul evenimentului gazduit de Edictum Dei si RZIM Romania a fost „Poate stiinta sa explice totul?”  A ingropat stiinta pe Dumnezeu? Putem face stiinta fara credinta? Putem lua cu adevarat Biblia in serios intr-o lume alfabetizata stiintific?

In secolul XXI avem deseori impresia ca nu mai avem nevoie de religie, de vreme ce stiinta ne-a deslusit deja atatea mistere ale universului. Stiinta si religia pur si simplu nu conlucreaza.
Sa fie oare asa? Plecand de la propria experienta de cercetator si crestin si de la deceniile petrecute purtand discutii cordiale si dezbateri privind relatia dintre stiinta si religie, profesorul John Lennox ne prezinta cei doi presupusi dusmani intr-o lumina noua – ca prieteni – oferindu-ne un crampei din bucuriile si beneficiile pe care le putem obtine din ambele.

Prelegerea a fost un adevarat „festin”.

Mai jos gasesti cateva imagini de la conferinta.

In limba romana, la Scriptum avem in distributie pana acum patru dintre cartile lui John Lennox, prezentate mai jos. Daca nu ai avut posibilitatea sa participi la acest eveniment, poti sa te bucuri de lectura lor.