Puterea predicarii

Descriere

Autor: J. R. W. Stott, cunoscut în ţara noastră prin comentariile epistolelor Galateni, 2 Timotei, Romani (publicate în limba româna de Editura LOGOS) şi prin cartea Să întelegem Biblia (RomAF/LOGOS). John Stott a fost ordinat în Biserica Anglicană în 1945, dupa care a slujit în Biserica All Souls, Langham Place din Londra ca ajutor de paroh (1945-50), ca paroh (1950-75), iar din 1975 ca paroh emerit. A fost numit Capelan al Reginei (1959-1991) şi Capelan Suplimentar în 1991. Începînd cu anul 1970 John Stott face numeroase călătorii în alte ţări, în special din Lumea a Treia, în calitate de vorbitor la seminarii pentru pastori şi la conferinţe studenţeşti. John Stott este fondatorul şi presedintele onorific al Institutului pentru Creştinism din Londra. Este autorul a peste patruzeci de cărţi, dintre care amintim Esentialul creştinismului, Să întelegem Biblia, Crucea lui Cristos şi Creştinul contemporan.


Subiect: Gloria şi responsabilitatea slujbei de predicator în lumea contemporană.


Rezumat:


Cred cu tărie că predicarea trebuie să ofere o punte între lumea biblică şi lumea modernă. [...] Cred cu adevărat în predicare şi consider că nimic nu are puterea de a reda sănătatea şi vitalitatea bisericii, pentru a-i conduce pe membrii ei la maturitate în Hristos, decît o reîntoarcere la predicarea autentică, biblică şi contemporană  afirmă John Stott în această carte.


Puterea predicării este o invitaţie la redescoperirea gloriei şi responsabilităţii proclamării Cuvîntului într-o lume în care predicarea riscă să devină o tradiţie deşuetă. Stott îşi construieşte materialul logic şi convingător, pornind de la reperele istorice ale predicării biblice, prezentînd apoi fundamentele teologice esenţiale pentru această slujbă creştină. El discută apoi pe larg datoria esenţială a predicatorilor de a fi relevanţi pentru lumea modernă în care trăim, detaliază chemarea imperioasă la studiu şi ce presupune ea şi oferă o întelegere adecvată a etapelor obligatorii de pregătire a unei predici. Cartea nu se putea încheia fără a include şi discutarea trăsăturilor indispensabile ale caracterului unui predicator eficace şi provocarea de a îmbina umilinţa cu îndrăzneala.


În Puterea predicării John Stott reuşeşte să stîrnească în cititor dorinîa de a se angaja cu sîrguinţa în această slujbă măreaţă şi de a-şi împlini chemarea cu bucurie şi zel.

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

Puterea predicarii

Puterea predicarii
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Puterea predicarii

Puterea predicării este o invitaţie la redescoperirea gloriei şi responsabilităţii proclamării Cuvîntului într-o lume în care predicarea riscă să devină o tradiţie deşuetă. Stott îşi construieşte materialul logic şi convingător, pornind de la reperele istorice ale predicării biblice, prezentînd apoi fundamentele teologice esenţiale pentru această slujbă creştină.

Pret: 60,00 Lei

Special Price 45,00 Lei

Valabilitate: Nu se află în stoc

Pret: 60,00 Lei

Special Price 45,00 Lei

ISBN:
978-973-9212-66-2
Editura:
Logos
Data aparitiei:
Numar de pagini:
320
Tip coperta:
hardcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
165x235
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Nu